Egyéb technikák

MélymasszázsMélymaszázs módszer A fascia a testünk legelterjedtebb szövettípusa, mely megadja testünk formáját, alakját. A fascia, vagy más néven "testharisnya" mint egy összefüggő mátrix behálózza szervezetünk minden egyes szervét, beleértve az inakat-szallagokat (aponeurosis), az agyunkat, mint agyhártya (meninx), csontjainkat, mint csonthártya (periosteum), szívünket mint szívburok (pericardium), valamint az izmok burkolata mint izom pólya, stb. Amennyiben ez a kötőszövet sérül, hasonlóképpen viselkedik, mint egy kötött pulóver, amikor egy szála beleakad valamibe, úgy az sok esetben a pulóver távolabbi részén fog tekeredést, megrövidülést okozni. Szervezetünk testharisnyája is hasonlóképpen megrövidülhet, megtekeredhet, dehidratálódhat különböző sérülések miatt pl. szakadás, zúzódás, helytelen testtartás, túlterhelés, de akár lelki trauma okán is. Hatására a testben feszültség és kiegyensúlyozatlanság jöhet létre.

A mélymasszázs a lágy kötőszövetet lazítja, melynek hatására nő a rostok között a likviditás, így javítva a nyirokkeringést, melynek keretében a funkcionalitást zavaró káros anyagok illetve méreganyagok kiválasztódnak és kiürülnek a szervezetből. Hatására a megrövidült vagy sérült netán, összetapadt izmok visszanyerik alakjukat. Megszüntetve ezzel, akár évek óta tartó fájdalmainkat, illetve beidegződött, rossz, kényelmetlen kényszertartásunkat.

Mélymaszázs a gyakorlatban

A kezelt személy kényelmesen a hasán fekszik. A terapeuta a kezelést az ujjaival, de akár a könyökével is végezheti. Elsősorban, a gerinc melletti tartó izmokat, illetve a nyak és a csuklyás izom környékén lévő letapadt izmokat lazítja-oldja. Lazulnak az izmok és oldódnak a görcsök, a testben új feszítőerők lépnek fel. Legtöbbször ez nagyon kellemes érzés, de extrém esetekben akár fájdalommal is járhat.CsontkovácsolásMinden korban voltak olyan gyógyító emberek, akik ezt a technikát alkalmazták. Hívhatták akár táltosnak, sámánnak vagy Hypokratesnek.

Ezt nem csak régi Egyiptomi, Távol-keleti szobrok bizonyítják, hanem magyar nyelvünk öröksége is. Roppant jó!

Az EGÉSZséges ember, egy teljes és meg nem osztható szervezet, amiben, ha valamilyen információs, vagy energetikai blokk jön létre, akkor megbetegszik.

Csontkovácsolás kezelésnek a célja, ezen blokkok oldása. A csigolyák elmozdulásából bekövetkező információs és energetikai blokkok sok esetben közvetlenül, de akár reflexes úton a tünetek igen széles skáláját okozhatják, ami megjelenhet mozgásszervi, de akár belgyógyászati vonatkozásban is. Az idegi, információs blokkok jelentős része, nem helyben a csigolya elmozdulása helyén okozzák a legfőbb problémát, hanem végtagzsibbadást, fülzúgást, egyensúlyi, valamint belső szervi működési zavart is eredményezhetnek.

Sajnos, kevés szakember veszi figyelembe, hogy mozgás és vázszerkezeti betegségek hátterében, sok esetben lelki, gondolati, érzelmi problémák húzódnak meg.

Csontkovácsolás a gyakorlatban, valamint tévhitek:
Az ízületek, csigolyák kimozgatását, a legtöbb esetben mélymasszázs előzi meg. Ennek legfőbb oka, hogy a kezelt terület közelében lévő kötőszövet és izmok megfelelően fel legyenek lazítva, felkészítve, és szabad "utat" engedve a csigolyáknak, ízületeknek. Így, a fogások teljes mértékben fájdalommentesek, azonban roppanó hanggal járnak, ezért sokan tartanak tőle. Ez a roppant jó hang nem más, mint az ízületi folyadékban lévő gázbuborékok eldurranásából, valamint az ezzel egyidejűleg kimozgatott ízületi tok és a szalagok rostjainak elmozdulásából jön létre.

Valódi értéke azonban a romlási folyamatok megállítása, így a súlyosabb szövődmények, degeneratív elváltozások kialakulásának megakadályozásában rejlik.Esettanulmányok
Olvassa el esettanulmányainkat. Tovább >

Video
 

Néhány alkalmazási terület

  • akut problémák kezelése (pl.gerincsérv)
  • bármilyen ízületi, izomzati és gerincbántalmak
  • mozgás és vázrendszerrel kapcsolatos problémák
  • fejfájás, migrén, asztma, szénanátha, allergia
  • fül, szemproblémák, egyensúlyzavarok, tinnitus
Tovább >
2012 Bowen és Mozgáskorrekció
Minden jog fenntartva.
E-mail: info@bowen-gyor.hu