Bowen technika a gyakorlatban!

A kezelt személy a kezelés ideje alatt passzívan, a lehető legkényelmesebb helyzetben a hasán vagy a hátán fekszik, vagy ül. Mindezt egy nagyon mély és relaxált állapotban, mivel az öngyógyító folyamatok ekkor indulnak be (paraszimpatikus dominancia). A kezelés, a test meghatározott pontjain történő, precízen elvégzett izom és kötőszöveti fogások specifikus szériáiból áll, amelyek képesek a testi problémák és sérülések széles skálájának a befolyásolására. A fogássorozatok közé szünetek vannak beiktatva, mindezt annak érdekében, hogy a test fel tudja dolgozni a kapott információt, így beindítva az öngyógyító folyamatot. A Bowen Technika jól ismert a kötőszövetekre (faszciákra) kifejtett kiváló hatásáról. A faszciákban keletkezett letapadásokat, keményedéseket igen hatásosan oldja, ezzel helyreállítva a kötőszöveti, és ezáltal minden egyéb struktúra átjárhatóságát. Így az anyagcserefolyamatok és a nyirokkeringés optimális működése által a funkcionalitást zavaró káros anyagok illetve méreganyagok kiválasztódnak és kiürülnek a szervezetből. Ezek a folyamatok egy relatív gyors időintervallumban játszódnak le.


Bowen technika:


A Bowen technika egy fájdalommentes manuális módszer, amit kortól és állapottól függetlenül lehet alkalmazni. Legyen az a probléma krónikus vagy akár akut is. A Bowen más, manuális terápiával ellentétben - ahol a terapeuta sok esetben rákényszeríti a kezelt személyre akaratát - a Bowen alkalmazó hagyatkozva megérzéseire, a kezelt személy testén, néhány nagyon pontos és meghatározott helyen lágy, kötőszöveti fogások sorozatát végzi. A mozdulatok egy elektromos jelet (piezole), információt hoznak létre, amiket a kezelt személy idegrendszere fogad, majd kijavítva azt visszaközli a testnek, amit a szervezet integrál.

Hatására a testben megszűnnek az energia és információs blokkok, mely az egész szervezetre jótékony hatással van. Így jöhet létre, hogy a test, saját maga legyen önmaga legjobb doktora.

Ezt a filozófiát szem előtt tartva, fejlesztette ki ezt a csodálatos manuális kezelést Tom Bowen, amit jelenleg 31országban oktatnak és alkalmaznak.

A Bowen technika nem kórképre, hanem az egész emberre fókuszál!Esettanulmányok
Olvassa el esettanulmányainkat. Tovább >

Video
 

Néhány alkalmazási terület

  • akut problémák kezelése (pl.gerincsérv)
  • bármilyen ízületi, izomzati és gerincbántalmak
  • mozgás és vázrendszerrel kapcsolatos problémák
  • fejfájás, migrén, asztma, szénanátha, allergia
  • fül, szemproblémák, egyensúlyzavarok, tinnitus
Tovább >
2012 Bowen és Mozgáskorrekció
Minden jog fenntartva.
E-mail: info@bowen-gyor.hu